Слава Храма Светог Стефана Дечанског у Чикагу

У недељу, 28. новембра 2010. лета Господњег Његово Преосвештенство, Eпископ Новограчаничко-средњезападноамерички Господин Лонгин  канонски је посетио црквено-школску општину Светог Стеафана Дечанског у Чикагу, а поводом славе овог светог храма. Његово Преосвештенство началствовало је Светом архијерејском литургијом, у којој су му саслуживали протојереј Александар Ивановић, парох ове црквено-школске општине, затим јереј Владан Марић, као и ђакони Александар Петровић и Николај Костур.

У храму препуном верника владика Лонгин изговорио је своју беседу, у којој је указао на значај јединства Цркве у Христу, која се постиже практиковањем хришћанских врлина, које је свети апостол Павле имао у виду када је у посланици Ефесцима поручио да се наоружамо ”свеоружијем Божијим”.

Дух јединства, дух светости и љубави хришћанске, који је током богослужења обитавао у окупљеном верном народу загрејао је срца и оних најмлађих када је Његово Преосвештенство преломило савски колач са десетинама деце најразличитијег узраста, иначе ученика недељне школе и фолклорне групе ове црквено-школске општине. Домаћин храмовне славе био је господин Предраг и Др. Весна Симић са својом породицом.

У наставку свете литургије и резања славског колача уследила је и гозба љубави, коју је припремило вредно Коло српских сестара црквено-школске општине СветогСтефана Дечанског, као и свечани програм деце овог светог храма.  Гозби се у међувремену прикључило и свештенство из околних цркава, које је дошло да својим присуством и молитвама улепша и учини Богу ближим ово молитвено окупљање у славу и част Светог краља српског Стеафана Дечанског, чијим заступничким молитвама избави нас од беда и спаси, о Господе наш!

[nggallery id=15]